Een eis die ik mezelf had gesteld had was dat de kwaliteit goed moest zijn dus wilde ik m’n Canon 5D MII gebruiken met een groothoek lens. Om dat gewicht goed te kunnen dragen moest alles dus voldoende stevig worden maar ook erg licht zijn. De complete bediening van de 5D MII geschiedt vanaf een netbook (das een hele kleine laptop) beneden aan de mast. Via een draadloze verbinding kan ik de lichtgewichte camera mount bedienen (draaien en tilten). Zo kan ik nauwkeurig de compositie bepalen.
Het testen met m'n broer leverde ook veel lol op!
Afgelopen week was het dan zover en kon ik alles voor een eerste keer in de praktijk gaan testen. Er stond nogal wat wind (windkracht 4) en dus stond het hele zwikje nogal heftig te zwiepen. Ik dacht dit gaat niet goed...hier kan ik nooit scherpe foto’s uithalen en met zweethanden stond ik op m’n beeldscherm te kijken hoe m’n compositie steeds van links naar rechts ging ;-) Toen ik de foto’s wat beter bekeek, bleken ze gewoon ragscherp te zijn….als je maar een snelle sluitertijd neemt ;-) Trillingen bijvoorbeeld zijn veel hinderlijker om scherpe foto’s te genereren dan het langzaam zwiepen. Ik heb een hoop mogen leren afgelopen week en ben helemaal klaar om de praktijk te lijf te gaan met de grote klussen. Enkele voorbeelden zijn:
- Makelaars & projectontwikkelaars: overzichtsbeeld van een woning met tuin of uitzichtsimulatie vanuit een nog onbestaand gebouw
- Architectuur: close-up van bijvoorbeeld een te restaureren gevel op een moeilijk bereikbare hoogte
- Archeologie: overzichtsfotografie van vindplaatsen
- Evenementen: overzichtsbeeld van een evenement (evenementterrein) of show
- Publiciteit: vb. bruiloft, tuinfeest of modellen fotograferen vanuit vogelperspectief
- Toerisme: vb. een 360° overzichtsbeeld van de omgeving, overzichtsbeeld van een golfterrein
- Politie: overzichtsbeeld tbv verkeers ongevallen analyse (VOA) bij een ongeluk
- Brandweer: overzichtsbeeld tbv analyse bij een brand
Voorbeeld om het verschil te laten zien:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten