zondag 15 januari 2012

Friese Kunst

Gisteren ben ik een dag naar Friesland (Gersloot) afgereisd om samen met vriend en fotocollega Hans van Sterkenburg op pad te gaan. Hans had een mooi en afwisselend programma in elkaar gedraaid en zo zijn we eerst op de koffie gegaan bij een goede vriendin van hem, Eja Siepman vd Berg. Een beroemde beeldhouwster / kunstenaar(es) die internationale prijzen heeft gewonnen met haar prachtige torso's die zij maakt van o.a.brons en marmer. Een alleraardigste topvrouw met een ongekend talent! Na gezellig geklets te hebben onder het genot van koffie en appelgebak, ben ik wat gaan rondkijken en heb daarbij genoten van de prachtigste beelden. In de hal/entree aangekomen kwam er fantastisch mooi licht naar binnen vallen door de hoge ramen en gingen Hans en ik helemaal uit ons dak...

Na ons bezoekje aan Eja hebben we wat gegeten onderweg en zijn richting Leeuwarden gereden om een huisartsenpraktijk te gaan fotograferen. We hebben daar diverse ruimtes gefotografeerd met verschillende technieken.

Als afsluiting zijn we heerlijk wezen eten in Heerveen bij Grand Café Paul Kruger. Hans, het was (weer) top! Bedankt!

P.s. Alle foto's zijn deze keer gemaakt met de Fujifilm X-100Hans aan het 'beeldhouwen' met licht...


Tja, hoe leg je zoiets moois als deze lichtval nou vast?Naast mooie, serieuze en inspirerende gesprekken is dit ook Hans...humor zit bij hem aan de oppervlakte.