Pagina's

zondag 20 november 2011

Huize De Beukenhorst part III

De eerste keer dat ik aan het fotograferen was in Huize De Beukenhorst was dat voor een makelaar en moest ik mij concentreren op alléén het interieur. Vol verbazing heb ik toen al die fraaie details gadegeslagen en was het voor mij moeilijk (lees onmogelijk) om niet nog een halve dag tekeer te gaan op al die details! Ik heb toen maar direct gevraagd of ik nog een keer terug kon komen voor een vervolg afspraak. Dat bleek geen enkel probleem. Meteen moest ik denken aan een goede collega en (foto)vriendin van mij, zij zou dit ook geweldig vinden.

Na flink wat heen en weer gemaild te hebben stond de afspraak voor afgelopen vrijdag gepland en ben ik samen met Renée Krijgsman teruggegaan. Eerst gezellig aan de koffie met appelgebak en toen hebben we onze ogen de kost gegeven (en camera's laten werken). Wat een feest, wat een lol. Harrie en Elly bedankt voor jullie warme gastvrijheid en Renée, jij bedankt voor je inspiratie, plezier en lol! Hierbij een collage. Op m'n facebook staan er nog meer!





















zaterdag 19 november 2011

Novembermist

De tijd van mist is aangebroken...dat brengt soms heftige ongelukken maar ook prachtige landschappen. Een heftig contrast.


donderdag 17 november 2011

Wandeling in zw/w

Gisteren in de namiddag nog even een wandelingetje gemaakt (net voordat de zon onder zou gaan). Daarbij alleen m'n Fuji X100 meegenomen...










woensdag 16 november 2011

Bedrijfsfeest

Begin september stond er een groots bedrijfsfeest op de agenda om te fotograferen. Vanwege de grootte en de belangen van dit feest had een goede foto/vriendin mij om assistentie gevraagd. Ik voelde mij vereerd en uiteindelijk zijn we met een team van drie fotografen 'tekeer' gegaan. Het werd één groot knalfeest in hartje Zwolle. Het voortreffelijke eten (amuses & BBQ) werd verzorgt door Jonnie & Thérèse Boer van de Librije.







Hierbij de rest van de collage...

woensdag 2 november 2011

Analoog Part III

Veel mensen vragen mij de laatste tijd waarom ik weer begonnen ben met analoge fotografie. Waarom ik dat zo mooi vind, waarom zoveel gedoe (met rolletjes, lang wachten) als je ook digitaal kunt fotograferen? Digitaal werkt zo veel sneller, etc. Hmm, tja, ik kan hier een aantal bladzijden gaan schrijven om dat onder woorden te brengen maar omdat ik nou eenmaal in beelden praat, laat ik dat veel liever gewoon zien.

Onlangs liep ik tegen dit filmpje aan van fotograaf Daniel Milnor die het voor mij precies verteld

...en nog wat beelden...






dinsdag 1 november 2011

Zwart en wit en/of kleur

Vandaag kwam ik, op weg naar een appartement, in een galerij terecht met allemaal fraaie appartementen die daar op uit kwamen. Ik kon het niet laten om toch even een zwart/wit (architectuur) foto te schieten.


Okay, en om de liefhebbers voor kleur ook te vriend te houden nog eentje van hetzelfde appartementencomplex (genomen met een 14mm).