Pagina's

zondag 10 juli 2011

Waddington Airshow 2011

Het eerste weekend van juli ben ik samen met m'n broer naar de Waddington Airshow geweest in de UK. Vrijdagochtend vlogen we ernstig vroeg van Schiphol naar East Midlands. Een veels te korte vlucht natuurlijk en dan land je op een vliegveld wat ergens midden in de weilanden is neergelegd (er is dan ook verder niets te bekennen). Heel apart! Nadat we onze auto hadden opgehaald werd het een regelrechte stuntrit over de ontelbare rotondes in het drukke verkeer naar het mooie plaatsje Lincoln met haar schitterende kathedraal. Nadat we onze spullen in ons hotelletje hadden gedropt zijn we de omgeving gaan verkennen en kwamen eigenlijk per ongeluk op de vliegbasis Waddington terecht alwaar de diverse demoteams hun show aan het oefenen waren. Daar hebben we dus nog even van mogen smullen.

Zaterdagochtend stonden we reeds om 7:45 uur op de vliegbasis gepakeeerd en konden direct genieten van dit gebeuren. Voor dit weekend had ik gekozen voor maximaal 2 objectieven (dit ivm met het reizen met alléén handbagage).  De vaste 35mm f/2.0 en (vanzelfsprekend) de zwaar vertroelde 300mm f/2.8 (met 1.7 extender). De 35mm zou ik gaan gebruiken voor algemeen gebruik (en de grote vliegtuigen) en 300mm natuurlijk voor de vliegshow! Een hele goede keuze zo bleek achteraf want ik kon alles fotograferen zoals ik het wilde en ben niets tekort gekomen. Het was een schittrende dag met veel zon. Daarbij ontstonden ook meteen de nodige fotografische uitdagingen! Helaas stond de zon schuin tegen dus toch af en toe moeilijkheden met het sterke contrast. De kisten zijn over het algemeen donker en/of donker grijs en dan met dat felle tegenlicht mis je al snel mooie details in de donkere gebieden. Omdat het niet waaide bleef de rook van de demoteams ernstig lang hangen waardoor de kisten bij een volgende ronde nauwelijks zichtbaar waren. Als laatste nog iets nieuws voor mij...als je kisten over een brandpuntsafstand van 500mm of meer fotografeert (op een warme dag) krijg je te maken met heat-blur of haze. Daarmee krijgen alle lijnen een zaagtand of gebubbelde vormen. Kun je niets aan doen....ja zelf cool blijven!

Zondag zijn we een halve dag naar de airshow geweest en dat beviel ons erg goed. Daarbij had ik de 300mm in de auto gelaten en ben ik alleen met de 35mm op pad geweest. Super leuk! De auto hadden we deze keer  buiten de basis geparkeerd zodat we snel wegkonden (om op tijd onze vlucht te halen). Op de terugweg naar East Midlands zijn we nog even gestopt bij een fraai vliegtuigmuseum en hebben daar onze laatste foto's geknipt.  Afrondend kijken we terug op een superrrr leuk weekend. Raymond, bedankt jongen! Hierbij een collage:


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten