Pagina's

maandag 25 oktober 2010

Zwangerrrr

Gisteren mocht ik een goede vriendin op de foto zetten die op het punt staat te bevallen...
Sonja: Heeeeeel veel succes meid!
Koen: Bedankt voor je assistentie
Harald: Bedankt voor het lenen van je SB-900!


































Lichtplan:

Strobist festival

Afgelopen zaterdag ben ik met vriend/collega fotograaf Harald Pijnenburg (Fotostetica) naar het Strobist festival geweest, georganiseerd door CameraTools en CameraNU. Deze keer werd de oude 'nettenfabriek' in Apeldoorn als locatie gekozen. Een prachtige urban omgeving voor dit event. Bij de deur had ik de grootst mogelijke problemen om binnen te komen....zie onderstaande foto van de uit-de-kluiten-gewassen-bodyguards! Na een stevige knokpartij ;-) mocht ik dan onder zware begeleiding dan toch even een kijkje nemen op dit geroemde en gezellige festival.






















Sommige medewerkers van CameraTools hadden toch hun bedenkingen...zie hier...















Gelukkig kon ik snel een paar fraaie workhops volgen bij Martin Hoogeboom en Frank Doorhof. Al met al vond ik het weer een geslaagd event. Tot een volgende keer! Mannen van CameraTools bedankt ;-)

Fighter Pilots Call 2010

Het begon afgelopen vrijdagmiddag op de vliegbasis Volkel. Oud Commodore Steve Netto had mij gevraagd of ik weer een reportage wilde maken van de Fighter Pilots Call. Een reünie die om de vijf jaar gehouden wordt voor en door jachtvliegers. Deze unieke reünie is begonnen in 2006 op de vliegbasis Soesterberg en werd een groot succes. Meer dan 700 (oud)jachtvliegers kwamen toen elkaar opzoeken. Prachtig om al die mannen te zien die elkaar (soms) 60 jaar niet meer gezien hebben. De verhalen zijn indrukwekkend en ontroerend. Na een kleine maar indrukwekkende vliegshow werd het unieke boek "Jachtvliegers" officieel uitgereikt aan de basis commandant van Volkel. Vervolgens konden de mannen aan het bier en hun ervaringen weer met elkaar delen.






















zaterdag 16 oktober 2010

CSAR

Afgelopen week was dan wel veel interieurfotografie maar toch heb ik ook nog wat heel bijzonders beleefd. Dit alles heeft te maken met een militaire oefening georganiseerd door de Koninklijke Luchtmacht. Speciaal aan deze oefening was dat er verschillende landen aan deelnamen. Er werd hier nabij de vliegbasis Deelen een CSAR oefening gehouden (Combat Search And Rescue). Dat wil zeggen dat er een gestrande vlieger in vijandelijk gebied moet worden opgepikt. In dit geval een F-16 vlieger.

De vijanden (opposing forces) beschikten over een luchtdoelgeschut, een Mi-35 HIND helikopter plus diverse troepen (met meerdere snipers). Om dit vijandelijke gebied eerst flink te 'zuiveren' alvorens tot het oppikken van de vlieger over te gaan, kwamen er eerst 2 F-16's het gebied ingevlogen. Zo werd dus de Mi-35 HIND direct neergeschoten en daarna de rest van de stellingen vernietigd. Daarna bleven deze F-16's cirkelen om eventueel CAS (Close Air Support) te geven mocht dat nodig zijn. Vervolgens volgden twee Italiaanse helikopters AB-212 Huey's met doorgunners aan boord, die het terrein nog een extra goed in de gaten hielden. Nadat alles volledig gezuiverd was, gaf de gestrande vlieger dmv oranje rook zijn positie bloot en kon een andere helikopter (AS352U2 Cougar II van de KLu) de gestrande vlieger aan boord nemen. Wat een strak georganiseerde actie en zéér boeiend om van zo dichtbij mee te mogen maken. Hieronder de foto's die het verhaal nog eens vertellen.

vrijdag 15 oktober 2010

Interieur-week

De eerste twee dagen van deze week begonnen voor mij in Heerhugowaard bij vriend/collega fotograaf Ruud Legdeur en zijn vrouw. Het was weer de hoogste tijd om onze laatste stand van technieken en verbeteringen te delen en nieuwe zaken door te spreken (altijd leuk). Na dit gezellige bezoekje stond deze week voor mij weer helemaal in het teken van het fotograferen van diverse interieurs.

zaterdag 9 oktober 2010

Herfstochtend

Oh, wat ik geniet ik weer van deze tijd...het licht in het voorjaar en najaar is zo vreselijk mooi. Het zijn echt mijn 2 favoriete seizoenen.

donderdag 7 oktober 2010

Klokkenrestaurateur

Gisteren moest ik voor het blad 'Mooi Gelderland' van stichting Geldersch Landschap & Geldersche Kasteelen een klokkenrestaurateur fotograferen. Aangezien deze man een aantal klokken op huis Verwolde (lees Kasteel Verwolde) heeft gerestaureerd was dit tevens de locatie van de fotoshoot geworden (niet verkeerd kan ik je vertellen ;-) Wat een prachtige omgeving en wat een schitterend kasteel om hier te mogen vertoeven.

Bij aankomst kreeg ik eerst een persoonlijke rondleiding van de kasteelbeheerder. Mede door mijn enthousiasme nodigde hij mij uit om prachtige serie interieurfoto's te komen maken van dit kasteel. Deze uitnodiging neem ik graag van hem aan en dat wordt me toch smullen kan ik je vertellen. Er zijn kamers bij (1700-zoveel) die nog helemaal in originele staat verkeren! Het licht is er zoooo vreselijk mooi. Ook de tuinen en bosrijke omgeving kleuren nu langzaam naar de herfst toe. Echt wauw met een hoofdletter 'W'!

De klokkenrestaurateur was een erg leuke en enthousiaste man die bevlogen over zijn passie sprak. Dit gecombineerd met de mooie settings maakte het tot een zeer geslaagde shoot.
 

vrijdag 1 oktober 2010

Workshop HDR fotografie

Vandaag was het zover en hebben Wilfred Bouchier en ik onze eerste cursus HDR fotografie bij CameraTools gegeven. Het was een leuke kleine enthousiaste groep die goed bij de les bleef (ondanks de toch best taaie stof) en regelmatig mooie vragen stelden.

De workshop begon met de theorie over HDR (of liever gezegd WDR). Met behulp van een beamer werden foto's uit praktijk getoond die het desbetreffende stuk theorie ondersteunde. Na de welverdiende pauze werd het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken en kon men een bracketing schieten met eigen apparatuur. De term 'field operation' liet stap voor stap zien hoe je uiteindelijk tot een goede HDR foto komt. Daarna werden de foto's via verschillende HDR software pakketten tot een mooi resultaat gesmeed! Hier bij een paar 'actie' foto's...