donderdag 7 mei 2009

Brabantse Gezelligheid

Dinsdag 5 mei ben ik weer een dag meegeweest met mijn lieftallige vriendin collega fotograaf Stefani Buijsman. Deze professionele opdracht zouden we gaan schieten op locatie in Hedel, Brabant (altijd gazellig). Bij deze uitgebreide opdracht moesten we zowel mensen als landelijke natuurproducten gaan fotograferen waarbij het zwaartepunt op de natuurproducten zou gaan liggen. De sfeer (denk aan zomers, fris en landelijk) moest uiteindelijk in de foto te zien zijn. Denk aan een gezellig gezin aan het ontbijt wat geniet van deze heerlijke en gezonde natuurproducten of een authentieke keuken waarin een hobbykok een maaltijd maakt met deze producten, etc. Als ondersteuning werden we geassisteerd door een artdirector en visagiste.

In het draaiboek stonden maar liefst 18 scènes beschreven. Dus 18 stuks foto’s op één dag! Das best veel! Als je bedenkt dat je gemiddeld voor een scène (dus het bedenken van een setting, het klaarzetten van alle benodigdheden, uitmeten van het licht, diverse aanpassingen moet verrichten, test-fotograferen en uiteindelijk de definitieve foto’s schieten) gemiddeld een half uur bezig bent. Reken maar uit! Dan zit je al aan 9 uur (zonder pauzes).

Mijn rol voor deze dag zou inhouden dat ik Stefani op allerlei vlakken technisch zou ondersteunen én dat ik ook model mocht zijn (ahum...ja ja, je zult het niet geloven).

Al vroeg gingen we op pad en kwam het hemelwater met bakken uit de hemel zetten. Dat zou dus weer improviseren worden die dag en dus veel met de PocketWizards spelen worden. Gelukkig hadden we een paar doorschijnende plastic zakken meegenomen hiervoor. Als een (h)echt team gingen we tekeer en rende ik naar buiten om de buitengeplaatste PW (die als zon fungeerde) steeds van plaats te verwisselen en/of het vermogen van de flitsers aan te passen. Stefani maakte er steeds een prachtig zomers en fris geheel van. Zo gingen de uren voorbij en tegen zessen leek het erop alsof we die 18 stuks gingen halen. Uiteindelijk is het ons ook gelukt! Wat een team! Moe maar zeer voldaan reden we in de regen weer naar huis... maar daar zul je op de foto’s niets van kunnen terugvinden.
Dank ook aan de Brabantse gastvrijheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten